Schetsen, geen complexe vensters


Integreren met andere toepassingen
Parametriseren van standaard onderdelen


In en uitlezen van bestanden

 
 Tensor Cad

Een uitstekend en eenvoudig tekensysteem

Met Tensor Cad is het mogelijk om op een snelle manier werktekeningen te maken. Ook hier is de eenvoud de kracht. Bematingen met toleranties, arceringen, lijndikte alles is in te stellen.

Aangezien Tensor  een 100% Windows toepassing is kan informatie met ander Windows toepassingen perfect uitgewisseld worden om bibliotheken en technische handleidingen te maken.

 

Schetsen, geen complexe vensters

U ziet in het voorbeeld links dat er alleen maar schetswaarden ingegeven worden, en er niets geselecteerd wordt. Zelfs niet tijdens afronden van de hoeken. Dit omdat in Tensor tijdens het tekenen Tensor informatie over richting en volgorde krijgt. Kortom: hoe minder handelingen, des te eenvoudiger.

Integreren met andere toepassingen

Tensor leent zich uitstekend voor het maken van handleidingen en catalogi of met een begeleidend schrijven een tekening naar de opdrachtgever faxen ter controle. In Tensor wordt  geometrie via het klembord direct in een andere Windows toepassing geplakt. Bijvoorbeeld voor een Tensor handleiding. Door te dubbel klikken op het Tensor plaatje in bv Word® start Tensor automatisch op met die geometrie en kunnen wijzigingen gemaakt worden, waarna de handleiding automatisch aangepast wordt. Het is zelfs mogelijk om bitmaps via CorelTrace de "outline" van het figuur op het klembord te kopiëren. Vervolgens wordt bij Plakken dit in Tensor een contour opgebouwd uit lijnen.

Parametriseren van standaard onderdelen

Met Tensor kan tekenen zeer ver geautomatiseerd worden. Berekeningen, automatische stuklijsten genereren, en standaard onderdelen parameteriseren. Dit wordt met de script programmeertaal van Tensor gedaan. Zo kan van bijvoorbeeld een profiel met variabele afmetingen een bibliotheek aangemaakt worden.

In en uitlezen van bestanden

DXF en IGES bestanden worden feilloos door Tensor ingelezen. De IGES-vertaler is gebaseerd op de IGES 3.5 formaat. Solids en surfaces worden in Tensor naar een draadmodel omgezet. Zie figuur onderaan links. Ook vooral voor NC-programmering levert dit tijdsbesparing op.
Ook kan Tensor een DXF- of IGES- bestand aanmaken, zodat deze weer een ander systeem ingelezen kunnen worden.

Realisatie & design by Crealution
Copyright TensorCamCam © 2006 | disclaimer | algemene voorwaarden