CyclusherkenningS
ubprogramma- en labelherkenning


Voorkom gereedschapsbreuk


Gereedschapbibliotheek
Tijdsberekening


 
 Simuleren


Tensor NC Simulator , het intelligente gereedschap voor controle.

Zeer intelligent en eenvoudig te bedienen NC Simulator voor een betaalbare prijs. Importeer nu alle NC-programma's en controleer direct of het programma geen fouten heeft en voorkom productieverlies. Zowel frees- als draaiprogramma’s worden gesimuleerd. De simulator is leverbaar zonder Tensor Cad/Cam en derhalve interessant voor diegene die al een ander programmeersysteem gebruiken.Hieronder wordt kort uiteengezet waarom de Tensor NC-simulator zo interessant is.

Cyclusherkenning

Misschien wel het sterkste punt van Tensor NC simulator is de herkenning van diverse besturingsafhankelijke cycli. Zo worden alle standaard draaicycli zoals G71, G72,G73 etc. herkend en gesimuleerd. Veel cnc-besturingen voor draaibanken simuleren het programma niet op het (vaak kleine) beeldscherm. Tensor NC simulator biedt derhalve een ideale oplossing voor controle. Ook voor frezen worden de cycli herkend zoals G81, G83 etc.

Subprogramma- en labelherkenning

Net zoals bij de cycli is Tensor NC-simulator zo intelligent dat verwijzingen naar subprogramma’s herkend en uitgevoerd worden. Subprogramma’s(O009) met oproep (M98 P001) met het aantal herhalingen (L3) worden herkend. In Heidenhain zijn hiervoor labels (LBL). Geen probleem, ook dit wordt feilloos door Tensor NC Simulator gesimuleerd.

Voorkom gereedschapsbreuk

Vindt er een ijlgangbeweging plaats waarbij het gereedschap het materiaal induikt, zal er een botsingdetectie plaatsvinden en een waarschuwing geven. De cursor stopt in de NC-regel waar dit plaatsvindt. Direct kan dáár het programma aangepast worden en opnieuw gesimuleerd. Hiermee kan dure machineschade en productieverlies vermeden worden.

Gereedschapbibliotheek

Als een CNC-programma niet met Tensor gemaakt is kan het programma ook gesimuleerd worden. Middels een zelf te definiëren gereedschapsbibliotheek kan de gebruiker zelf per gereedschap de juiste afmetingen ingeven. Zo kunnen verschillende typen gereedschappen  met een eigen kleur ingegeven worden: van een rechte frees, bolfrees tot boor en centerboor.

Tijdsberekening

Van gesimuleerde programma’s wordt een tijdsberekening gemaakt. Deze is vrij nauwkeurig aangezien de werkelijke gereedschapsbaan berekend wordt, ook bij radiuscorrectie. Dit kan helpen bij calculatie van de kostprijs.

 

 
 Realisatie & design by Crealution
Copyright TensorCamCam © 2006 | disclaimer | algemene voorwaarden