Houtbewerking

Tensor wordt ook veelvuldig toegepast in de hout- en meubelindustrie. Vooral in de meubelindustrie zijn de vormen vaak complex en zonder Cad/Cam systeem niet te programmeren. Met Tensor kan bijvoorbeelde door een aantal punten van het contour in te geven direct een vloeiende curve gemaakt worden. Het programma is dan zo gereed.

Enkele CNC-machines waar Tensor voor ingezet wordt zijn oa. Alberti, CNC90, Masterwood, Maka, SCM, Biesse, CMS, Reichenbacher en Morbidelli.

Automatisering middels scripts

Leon Rijkers

Van Leon Rijkers van de firma CNC Techniek te Ravenstein kwam de vraag om voor een veel voorkomend produkt (een kinderbedje) de NC-programmering te automatiseren. Leon Rijkers: "Middels een dialoog met de gebruiker is de programmeertijd nu van anderhalf uur teruggebracht naar 1 minuut. De geometrie en bewerkingen kunnen per type dan ook volledig anders zijn. Voordeel is ook dat er geen fouten meer gemaakt kunnen worden."

Kijkt u eens bij de gebruiker vertelt naar ervaringen van gebruikers in de meubelindustrie.Realisatie & design by Crealution
Copyright TensorCamCam © 2006 | disclaimer | algemene voorwaarden