Maken van geometrie in CAD


(film te downloaden)


Simuleren(film te downloaden)


(film te downloaden)


3D frezen Kijk hier naar videovoorbeelden met spraak!

kamerfrezen
contourfrezen

 

Frezen

Tensor is zéér krachtig voor 2- 2.5 D en eenvoudige 3D-freesbewerkingen. Met een verscheiden aan freesstrategieën kan de vakman Tensor  CNC-programma’s genereren voor zijn CNC-machine. Voor eenvoudige en complexe contouren, kamers met en zonder eilanden, boorbewerkingen etc. wordt met een razendsnelle en verbluffende eenvoud het programma gemaakt. Het CNC-programma kan vervolgens bekeken worden in de Tensor NC simulator voordat deze via Tensor naar de machine verstuurd wordt. Verder is het zelfs mogelijk 4 en 5-assig simultaan programma’s te genereren. Hieronder wordtbeknopt verteld wat de werkzijze is om tot een CNC-programma te komen.

Maken van geometrie in CAD

Het tekenveld is in principe het Cad-systeem. Hier wordt de geometrie gedefinieerd die bewerkt zal gaan worden. In vergelijking met andere Cad-systemen is Tensor zeer eenvoudig te bedienen en is gericht op het definiëren van (complexe) contouren. Om deze op te tekenen is een fluitje van een cent. Uiteraard worden Dxf- en Iges-bestanden feilloos ingelezen. Klik hier of op het contour links om te zien hoe deze getekend wordt.


In dialoog met Tensor voor CNC-code

Als de geometrie in Cad gereed is, wordt gekozen voor welke CNC-besturing het programma gemaakt zal worden. Vervolgens bepaalt de gebruiker vanuit  een keuzemenu wat voor bewerking er zal plaatsvinden. Dit kan variëren van het frezen van een contour tot vlakken, kamerfrezen of boorbewerkingen. Tensor stelt de vragen, de vakman geeft de door hem te bepalen waarden in teneinde een goed programma te genereren. Zoals bijvoorbeeld de gereedschapskeuze en of er bv. ook nagefreesd dient te worden. Het CNC-programma verschijnt vervolgens compleet in het NC-venster. Klik hier of op het 2e plaatje links.

Simuleren

Als het CNC-programma gereed is, wordt deze in de Tensor NC-simulator gevisualiseerd. De bewerkingstijd wordt hier weergegeven. Een controle voor botsingdetectie vindt hier ook plaats. Klik hier of linksonder op het 3e plaatje om te zien hoe de simulatie plaatsvindt.

3D frezen

Door middel van langs- en dwarsdoorsnedes kan een 3D vorm in Tensor gedefinieerd worden. Als voorbeeld is hier een haak afgebeeld. Tensor moet echter niet vergeleken worden met de Cad/Cam systemen waar het accent ligt op 3D bewerkingen. 

Realisatie & design by Crealution
Copyright TensorCamCam © 2006 | disclaimer | algemene voorwaarden