Maken van geometrie in CAD
(film te downloaden)


Maken van CNC-code voor draaien
(film te downloaden)Simuleren van CNC-draai programma
(film te downloaden)


 
 Kijk hier naar videovoorbeelden met spraak!

draaien met cycli en groefsteken
cnc-baan met neustip correctie

Draaien

Tensor kan zéér eenvoudig snel een CNC-programma voor uw draaibank genereren. Met een verscheiden aan draaicycli kan de vakman ingeven hoe het programma opgebouwd wordt. Vervolgens genereert Tensor CNC-programma’s voor de CNC-machine. Wilt u zonder radiuscorrectie programmeren: geen probleem, Tensor berekent de gecorrigeerde baan. Het CNC-programma kan vervolgens bekeken worden in de Tensor NC draaisimulator voordat deze via Tensor naar de machine verstuurd wordt. Als een van de weinige programmeersystemen kan Tensor NC draaisimulator cycli van CNC-besturingen perfect simuleren.

 

Bijvoorbeeld de veel toegepaste cycli G71, G72 G76 etc. worden herkend en dit voor meerdere besturingen, zoals Fanuc, Okuma en Traub etc. Hieronder wordt beknopt verteld wat de werkzijze is om tot een CNC-programma te komen voor draaibanken.

Maken van geometrie in CAD

De geometrie voor een draaicontour wordt in het teken-venster getekend. Dit kan door vrije ingave gebruikmakend van de standaard tekenfuncties in Tensor. Echter, de gebruiker kan ook de speciale functie draaicontour ingeven aanroepen waarna stap voor stap met de tekening in de hand de geometrie gedefinieerd wordt. Klik op het contour links om te zien hoe deze getekend wordt.


Maken van CNC-code voor draaien

Als eerste wordt er een keuze gemaakt voor welke besturing het programma gemaakt dient te worden. Na het definiëren van startregels wordt uit een gereedschapsbibliotheek een selectie gemaakt welk gereedschap toegepast zal worden. De gebruiker bepaalt vervolgens welke bewerking plaatsvindt, bijvoorbeeld axiaal ruwen, oftewel de G71 cyclus. Klik op het 2e plaatje links om te zien hoe het programma opgebouwd wordt.

Simuleren van CNC-draai programma

Als het CNC-programma gereed is, wordt deze in Tensor NC-simulator gevisualiseerd. De bewerkingstijd wordt dan weergegeven. Een controle voor botsingdetectie vindt hier ook plaats. Via het RS232-protocol kan Tensor het programma direct naar de machine versturen. Klik links op het 3e plaatje om te zien hoe de simulatie plaatsvindt.

 Realisatie & design by Crealution
Copyright TensorCamCam © 2006 | disclaimer | algemene voorwaarden